Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jeszcze robić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , moja mama ma kamienie nerkowe i bolą ją po prostu non stop przy każdym ruchu ... chodzi całymi dniami przybita , często płacze z powodu bólu , dajcie mi jakieś sposoby jak mogę jej pomóc , jak ją pocieszyć i wgl , proszę coraz bardziej mi jej szkoda. Dodam że staram się jej pomagać najbardziej jak potrafię , np. w porządkach domowych jak odkurzanie , zrobienie prania , umycie naczyń , wykoszenie ogródka , zawsze gdy płacze staram się ją przytulić , pocieszyć ale to nic nie daje , proszę dajcie jakieś rady.

u6pv.jpg

Opublikowano

Z tego co wiem piwo chyba jest dobre na te kamienie, mój kumpel to ma (chyba to) i lekarz mu mówił że piwo może na to dobrze zrobić. Oczywiście nie uleczyć czy coś, ale ukoić lekko ból.

Opublikowano

• Dużo wody to pomaga, najlepiej więcej niż 2 litry wody.

60 ml soku z cytryny, i 60 ml oliwy z oliwek, a następnie dużą szklankę wody, możliwe, że do 24 godzin kamienie nerkowe zostaną wydalone.

Daj mamie mleko kokosowe, regularne jego picie pomaga.

Opublikowano

Czemu nie idzie do szpitala ? tam podadzą leki na rozbicie lub je wyjmią ? Doradź jej coś.

Już jej raz rozbijali laserowo w USA , zapłaciliśmy za to 30000 tys.złotych. dali rade rozbić tylko 2 kamienie a teraz wytworzyły się jej nowe i ma już 5 :/ , kamienie ma prawdopodobnie od picia Pepsi.

u6pv.jpg

Opublikowano

Wiadomo, że najlepszym sposobem to wyleczenie tego. Skonsultujcie wszystko z lekarzem (wiem, czytałem posta, że miała operacje) ale ponowne pójście do lekarza nic nie zaszkodzi, a może doradzi coś innego.

69sf.png

Opublikowano

Wiesz, współczuje Tobie a nie Twojej mamie. Skoro ją boli to powinna udać się do lekarza w celu rozpoczęcia/kontynuacji leczenia, to że miała operacje nic nie zmienia. Jakby ludzie nie podejmowali się dalszego leczenia mimo niepowodzeń to pewnie populacja znacznie by się zmniejszyła. Szpital nie gryzie, lekarze tak samo a tutaj przecież chodzi o jej zdrowie i samopoczucie.

Opublikowano

Czemu nie idzie do szpitala ? tam podadzą leki na rozbicie lub je wyjmią ? Doradź jej coś.

Czemu nie idzie? Autor tematu napisał, że mama zwija się z bólu jak chodzi po domu, a do szpitala ma iść -.- ? Ogar..

Nie wiem co Ci poradzić, według mnie duże ilości mineralnej wody.

Ale to może być coś na serio poważnego, jeżeli ją to boli : / Nie wiem, taxi/samochód i zawieść mamę do szpitala, bo z dnia na dzień może być gorzej.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) ! Będzie dobrze, zobaczysz. ;)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Moja mama też miała kamienie w woreczku żółciowym. Była na operacji. Te kamienie są usuwane najczęściej laserowo (również w przypadku mojej mamy), zostaje wycięty również woreczek żółciowy. Po operacji jest obowiązkowa dieta. 0 Pieczonych, pikantnych rzeczy itd. Zazwyczaj te kamienie dają na pamiątke do zamkniętego kubeczka.

fs_pc.png

Opublikowano

Moja mama też miała kamienie w woreczku żółciowym. Była na operacji. Te kamienie są usuwane najczęściej laserowo (również w przypadku mojej mamy), zostaje wycięty również woreczek żółciowy. Po operacji jest obowiązkowa dieta. 0 Pieczonych, pikantnych rzeczy itd. Zazwyczaj te kamienie dają na pamiątke do zamkniętego kubeczka.

To woreczek żółciowy to to samo co nerka?

Opublikowano

Pomyśl chwilę i zamiast robić bzdety w domu idź i załatw refundację na zabieg...

Kurwa.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Czemu nie idzie? Autor tematu napisał, że mama zwija się z bólu jak chodzi po domu, a do szpitala ma iść -.- ? Ogar..

Jeśli nie może iść to może pojechać autobusem, samochodem. Jeśli nie ma samochodu a autobusem się nie dowlecze to można taksówką.

Ewentualnie jak tak ją boli to można zadzwonić po karetkę. Wezmą ją na noszach albo dostanie taki lek przeciwbólowy że sama pójdzie.

Przecież oni od tego są aby w takich sytuacjach interweniować -.- Najwyraźniej ona sama nie chcę się leczyć bo jak się chce to można wszystko. :)

Opublikowano

Może, niech leży w łóżku.

A ty za nią wszystko rób ^^

Ty jednak jesteś jednym z tych neosów z forum, którzy tylko potrafią beke robić. Jak by twoja mama miała takie coś to byś się zesrał i nie wiedział co masz robić. Żegnam Cię z tego tematu ^_^ .

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...